Jeg har en god ven. Han er englænder. I mere end 20 år har han levet i Danmark. Alligevel kan han til stadighed blive ramt af forbløffelse, når han kigger på Danmark og danskerne.

En forbløffelse ramte ham for et par år siden, da det gik det op for ham, hvor mange fagblade, som florerer i Danmark.

Jeg tror nok, at han mener, at et par af dem kan være overflødige, og et par journalistlønninger vil kunne spares væk. Men han anerkendte, at det er det stærkt organiserede Danmark, som giver ord og stemme til de mange forskellige fagfællesskaber.

Gennem mine efterhånden mange år som journalist og kommunikationsmand er jeg stødt ind i mange af fagbladene. Jeg har skrevet for mange af dem, og leveret forslag til historier endnu flere.

Billede - fagblad, 2

Fagblad for dig

Men det her er hverken en historie om mig eller min ven. Det er faktisk en historie med øje for dig. Og din virksomhed.

Når du er i gang med dit pressearbejde, kan det nemlig være en rigtig god idé at skele til de mange fagblade, som vi er udstyret med i Danmark.

Og jo, fagblade skriver først og fremmest om deres egne medlemmer og problematikker inden for deres fagsegment. Men leverer din virksomhed eksempelvis logistikløsninger til fødevareproducenter, er der pludselig en verden, som åbner sig med fagblade inden for fødevareindustrien.

Viden og inspiration

Selvfølgelig kræver det den rette præsentation af din historie, så du ikke er ude i et vanvittigt salgsfremstød, når du banker på i fagredaktørens indbakke. Men med snilde og elegance kan der åbne sig en vej til værdifuld omtale i de fagmedier, hvor dine kunder henter viden og inspiration.

Hele opskriften på fagbladsomtale kan jeg ikke give dig her, men jeg lover dig, at det ikke bliver sidste gang, at vi skriver om dine muligheder i fagbladene her på bloggen. Min engelske ven kan med garanti hjælpe dig med at sætte navn på en masse af fagbladene, hvis du skulle støde ind i ham, og ellers hjælper jeg dig såmænd også gerne med at finde ud af, hvordan du kan bane vej til relevante fagblade.

Du fanger mig nemmest på tlf. 31524290