Jeg støder tit ind i nye kunder – virksomheder, som har den store drøm at komme i enten Aftenshowet eller Børsen.

Det kan jeg sagtens forstå. Aftenshowet har hver eneste aften flere hundredetusinde seere – bedre eksponering er svær at opnå.

Børsen kan ikke prale af samme høje læsertal. Til gengæld har Børsen så stor autoritet og troværdighed inden for erhvervssegmentet, at positiv Børsen-omtale er solid blåstempling af ens virksomhed.

Få hjælp af din medieplan

Som virksomhed kan der på den måde være rigtig god grund til at stile efter den type omtale. Men hænger man hele sin presseindsats på den hat, så kan man meget nemt blive skuffet. De store og attraktive medier får dagligt et utal af henvendelser fra virksomheder og organisationer, som håber at nå igennem. Derfor giver de også langt flere afslag, end de inviterer indenfor.

Det skal selvfølgelig ikke få en til at opgive de høje medieambitioner. Men vil du og din virksomhed have valuta for jeres medieindsats, så gælder det om at få lavet en medieplan – gerne for et halvt til et helt år – hvor I får placeret de historier, som I gerne vil brænde igennem med.

Hvem vil du tale til?

For nogle virksomheder er der en ambition om at komme i medierne på ugentlig basis. Andre er mindre ambitiøse og er glade for medieomtale hver eller hver anden måned. Er du ny i mediearbejdet, så er medieplanen en stor hjælp, fordi du her kan plotte dine mulige historier og de relevante medier ind fordelt ud over året.

Når du går i gang med det arbejde, så er det vigtigt at huske på, at der er langt flere medier, som kan være relevante end de store og kendte medier, som pr. automatik popper op i dit hoved. Der kan være fagblade inden for din kundemålgruppe, hvor du har mulighed for at komme igennem med gode historier, fx Maskinbladet, FOA’s fagblade eller Djøf-bladet.

Og så er der lokalaviserne. Din lokale avis har en stor interesse i at fortælle gode lokale historier – og er jeres kundesegment lokalt, kan den jævnlige lokale omtale være af stor betydning.

Det bedste du kan gøre, når du går i gang med at lave jeres medieplan er at finde en at sparre med. Du skal finde en at spille bold med, og hvor I bliver helt skarpe på, hvor jeres gode historier gemmer sig, hvilke medier, som er relevante, og hvordan I får lavet den rette vinkling.

Nogle virksomheder har ressourcer og viden til selv at løfte opgaven. Andre virksomheder søger hjælp udefra. Det vigtigste er, at I finder en vej, så jeres mediearbejde bliver struktureret og ikke noget, der syltes, når den almindelige drift presser sig på. Så snyder I nemlig jer selv for en god plan med betydelig effekt.